Bemutatkozik az U9-es lánycsapatunk

A Farkasvár DSE U9-es lánycsapatát edzőjük Hajduné Hegyi Tímea mutatja be:

A Farkasvár DSE az U9-es lány csapatát már a harmadik éve indítja a bajnokságban. Ez a korosztály előtte a „Sulikézi” keretein belül mérettette meg magát. Ebben a korosztályban a 2012-2013-as születésű gyermekek játszanak. A tavalyi évben sajnos csak egy alkalommal tudtunk szerepelni, ezután törölték a bajnokságot, de szerencsére volt alkalmunk edzőmérkőzéseket játszani és tornán indulni, amelyeken nagyon jó eredményt értünk el.

Az idei évben olyan lányok alkotják ezt a korosztályt, akik még nem versenyeztek. Örömmel és nagy lendülettel vágtunk neki az évnek, egyenlőre 8 kislánnyal edzünk, de bízunk benne, hogy a bajnokság rajtjára, tavaszra bővül a keretünk.

Ebben a korosztályban nagyon fontos dolognak tartom a játékos kézilabda oktatást, nagy hangsúlyt fektetve a pontos technikai képzésre és a rengeteg ismétlésre. 20×10 méteres pályán, 3+1 játékossal játszunk a mérkőzéseken, szivacslabdával a szivacskézilabdához alkalmas, kisebb méretű kapura. Heti 2 alkalommal van szerencsénk edzeni.

Nagyon nagy öröm, hogy az idei első osztályosok közül sokan jelentkeztek kézilabdázni és az első három hét után elmondhatom, hogy kifejezetten ügyesek a lányok. Remélem, hogy sok örömben lesz részünk közösen!

Sok sikert a csapatnak!

Hajrá Farkasvár!