Bemutatkozik U10 fiúcsapatunk

A Farkasvár DSE U10-es fiúcsapatát edzőjük Szádeczky-Kardoss Csaba mutatja be:

„Sajnos az előző szezonban egy fordulót sikerült játszani a 2011-2012 születésű fiainknak márciusban, utána eltörölték a további fordulókat a vírus miatt. Viszont abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ebben a korosztályban 24-en járnak edzésekre, így már tavaly is két csapattal neveztünk a kisiskolás bajnokságra, és ez nincs másként idén sem.

Az idei szezon több szempontból is érdekes lesz számunkra, hiszen az eddigi kispályáról (20X10m), és a 3+1-es játékról áttérünk az eggyel nagyobb pályára (28X15m), és az 5+1-es játékra. Így az eddig használt termeink (Rákóczi, Szent András), már kicsik lesznek, így megvethetjük a lábunkat a Móricz csarnokában. Ez kicsit olyan, mint amikor úszásoktatásnál a kismedencéből áttérünk a nagyba. Kitárul a tér, mind szélességben, mind hosszúságban. Újra kell tanulni a helyezkedéseket, gyakorolni kell a hosszabb passzokat, meg kell találni a helyeket a pályán. Eddig egy edzésünk volt itt, ami alapján elmondható, hogy a fiúk jól alkalmazkodtak, és élvezték az újdonságot!

Mint említettem, sok fiú jár az edzésekre, ami örömteli, viszont az életkori sajátosságoknak köszönhetően, elég elevenek a srácok. Sokat kell fegyelmezni őket, tanítani a figyelemre, koncentrációra. De ha sikerül őket „betörni”, akkor nagyon szép dolgokra képesek. Sajnos ez még eléggé hullámzó náluk, vannak nagyon jó napok, amikor élmény a munka, de vannak nehezebbek is, akkor kicsit szenvedősebb.

A nagy létszám mellett elmondható, hogy szerencsére sok az ügyes fiú, úgyhogy érdemes lesz odafigyelni erre a korosztályra, mert sok lehetőség van bennük. Remélem szép eredményekkel fognak majd megörvendeztetni minket.”

Jó munkát és sikerekben gazdag évet kívánunk U10-es korosztályú fiainknak!

Hajrá Farkasvár!