Hazai környezetben léptek pályára az U9-es lányok

Egy győzelemmel és egy döntetlennel kezdtük a tavaszi szezon első bajnoki fordulóját.

Az U9-es lányokkal egy teljesen új csoportba kerültünk erre a bajnoki szezonra, melynek első fordulóját hazai pályán, mi szerveztük a Móricz Zsigmond Gimnázium tornatermében.

Elsőként az ÉRD I. csapatával játszottunk. A lányok magabiztosan és felszabadultan játszottak már az első perctől kezdve, csak a pontos befejezések maradtak el az akciók végén. Ennek ellenére, főleg a hatékony védekezésünknek és a remek kapusteljesítményünknek köszönhetően már az első félidőben 6:2-re vezettünk. A második félidőben az ellenfél szoros emberfogással próbált ellenünk játszani és rögtön 3 gólt szerzett a megilletődésünkből fakadóan.  Miután „felébredtünk”, gyors és taktikus játékkal, újabb gólokat lőve 13:6-ra győztünk. A lányokat vastaps fogadta a mérkőzés lefújását követően, hiszen nagyon nagyot küzdöttek.

A második mérkőzésünk az Érd II. csapata ellen folyt. Ennél a csapatnál a lányok már jóval nagyobb fizikummal rendelkeztek.  Már az első félidőtől kezdve mindkét csapat remekül védekezett, így elég kevés gól esett. A félidő 3:3-as állással ért véget. Nálunk nagyon sok ziccer maradt ki sajnos. A második félidőben sikerült egy kicsit az ellenfél által a középkezdésnél alkalmazott szoros védekezést átjátszani és elléptünk pár góllal. Azonban ebben a félidőben is jó sok ziccert hagytunk ki és ez a meccs végén meg is bosszulta magát, hiszen ellenfelünk kihasználva ezt felzárkózott, így döntetlennel hagytuk el a pályát.

A lányokat összességében dicséret illeti, mert meccsről meccsre egyre többet fejlődnek és most már igazi kis csapat vagyunk, fantasztikusan nagy küzdők.

Köszönöm a sok segítséget a szülőknek és kollegáimnak a forduló lebonyolításában.

Csapat tagjai: Poják Zsófia, Kovács Ágnes, Dombai Emília, Korcsog Kamilla, Székács Laura, Léránt Anna, Stringovics Dorka, Nagy Laura Luca, Holpert Enikő, Göllner Sára.

Vezetőedző: Hajduné Hegyi Tímea

Eredmények:

Érd I. – Farkasvár DSE      6 -13 (2-6)

Érd II. – Farkasvár DSE     9-9 (3-3)