4 csapattal vettünk részt a Telizsák Kupán

Az ÓKSI által szervezett Telizsák kupán vettek részt csapataink. Értékelések.

U8 Fiú:

December 2-án játszottuk idei első tétmérkőzéseinket az ÓKSI-ban rendezett Teli-zsák kupán.
A csapat nagyon izgatott volt, többen már a meccs előtti napon rendkívül izgultak. A tornát 6 csapat részvételével rendezték ahol mi első körben az OKSI egyik csapatával és az Ürömmel játszottuk. Az első meccsen jól kezdtek a fiúk és miután elmúlt a kezdeti izgalom több gólos vezetésre tettünk szert, a második félidőben szorosabbá vált az eredmény így egy kiélezett meccsen sikerült végül 1 góllal nyernünk. A második meccsünkön is jól kezdtünk és a mérkőzés haladtával egyre magabiztosabbak lettünk így sok szép akciót vezettünk a folytatásban és nyertünk végül 11 góllal. Ezzel a 2 győzelemmel jutottunk be a torna döntőjében ahol a PLER csapata várt ránk.
A döntőben nagyon harciasan kezdett az ellenfél és el is húzott pár góllal, ami eléggé elkeserítette a fiúkat, valamint küzdésben is felénk kerekedett az ellenfél, ami nem volt elfogadható számomra és félidőben szóvá is tettem. A második félidőben ennek meg is látszott a nyoma így már jobban játszottunk, de nem sikerült megfordítanunk az eredményt, 4 góllal kikaptunk.
Összességében egy még jobb csapattól kaptunk ki a döntőben, de az ezüstérmet teljes mértékben megérdemelte a csapat és remekül zárta így a 2017-es évet.

A csapat tagjai: Hajdu Máté, Salacz Csongor, Tóth Benedek, Tóth Csanád, Tóth Bendegúz, Léránt Benedek, Kircsi Alex.
U9 Fiú:

Az ÓKSI-ban rendezett Teli-zsák kupán az U9-es csapatban csak 2 db 2008-as születésű fiú szerepelt ők egészültek ki az U8-as csapatból 6 db 2009-es születésű fiúval így próbáltuk meg felvenni a versenyt az OKSI, a Kassa és az Üröm csapatával.
Az első meccs előtt picit össze kellett kapni a fiúkat mert előtte vesztettük el az U8-as döntőt valamint a csapat felének ez volt élete első U9-es meccse (és előtte élete első U8-as meccsei )
Így vágtunk neki a Kassa elleni meccsnek, és az előzmények ellenére teljes mértékben felvettük a kesztyűk a fizikálisan jóval előttünk járó ellenféllel szemben. A mérkőzés végén nem volt kétség a győztes felől, de nagy harcra kényszerítettük őket.
A második meccsen még jobban játszottunk támadásban, védekezésben pedig már inkább a mi csapatunk dominált. A meccs vége előtt 1,5 perccel 2 góllal vezetett az OKSI innen sikerült kiegyenlíteni és egy időn túli szabaddobás sáncolásával megőrizni a döntetlent. A torna legizgalmasabb meccsét játszottuk, remek hangulatban.
A harmadik meccsünkre a csapat nagy része már jócskán elfáradva (főleg fejben) állt ki és ez meg is látszott a helyzetkihasználásunkon. Játékban hiába nőttünk az ellenfelünk fölé, a kihagyott kb. 8 ziccer azért nem fért bele így egy 2 gólos vereség lett belőle.
A csapatjátékban egyértelműen a várakozások felett szerepelt, még ha ez eredményességben nem is látszódott meg, de úgy gondolom mindenki remek tapasztalatokat szerzett a játékok alatt.
(még egy gondolat: úgy vélem az összes csapat jobb játékvezetést és nagyobb odafigyelést – zsűri asztal – érdemelt volna)
A csapat tagjai: Hajdu Máté, Köck Botond, Fonódi Dezső, Salacz Csongor, Tóth Bendegúz, Tóth Benedek, Tóth Csanád, Léránt Benedek.

U8 lány:

2017.12.02.-ra meghívást kaptunk az Óbudai Kézilabda Sportiskola Telizsák kupájára. Az U8-as korosztályba a 2009-es és annál fiatalabb versenyzőink szerepeltek. Vannak olyan kislányok, akik életükben először léptek pályára ezen a napon. Az első mérkőzésen Alsónémedi csapata ellen megilletődötten játszottunk kicsit, de így is szoros csatát vívtunk. Sajnos az utolsó pár másodpercben kaptunk egy eladott labdából szerzett gólt, így 1 góllal alul maradtunk. A második mérkőzést a házigazda ÓKSI csapata ellen játszottuk és győzelmet arattunk. A lányok itt már felszabadultan játszottak és remek cselekkel, passzokkal, labdaszerzésekkel és gólokkal kápráztatták el a szülőket és természetesen engem is!

A dobogó második fokára állhattunk fel nagyon büszkén!

Gratulálok a lányoknak!

Csapat tagjai: Göllner Sára, Léránt Anna, Stringovics Dorka, Marusnyik Zoé, Kiss Maja, Dombai Míra, Fonódi Bori, Havadtői Kincső.

U9 lány:

Az U9-es lánycsapatunk ugyan két mérkőzést játszott, de mindkettőt ugyanazzal az ellenféllel, ugyanis a harmadik csapat nem jelent meg a tornán. A lányok fáradtan álltak a pályán, hiszen a csapat nagy részének délelőtt úszóversenyen kellett bizonyítania. Az első mérkőzésen 1 a másodikon 2 gólos vereséget szenvedtünk! Kapusteljesítményünk remek volt, így kérdés sem volt, hogy ki veszi át a Farkasvár legjobb játékosának járó díjat.

Csapat tagjai: Dombai Emília, Göllner Sára, Holpert Enikő, Székács Laura, Léránt Anna, Korcsog Kamilla, Stringovics Dorka, Poják zsófia, Turnheim Alexandra, Nagy Laura Luca.

Hajduné Hegyi Tímea, edző